Gå til hovedinnholdet
Phillips HS1 rød veske og blå hjertestarter med gjennomsiktig lokk

Phillips Heart Start 1 (HS1)

Phillips Heart start 1 (HS1) er blå farge med et gjennomsiktig lokk på toppen. Vær oppmerksom på at den kan ligge i en veske med annen farge. Noen hjertestartere er også merket tydelig med firmaet som har levert dem.

 

 

Phillips HS1 har elektroder i en kassett under det gjennomsiktige lokket. Du vil kunne se utløpsdato for elektrodene merket på folien som dekker elektrodene i kassetten lufttett.

 

OBS: merk field safety notice fra Phillips ang. geel på elektrode/pads (se under)

 

En indikator for batteriet skal blinke grønt i øvre høyre hjørnet, blinker jevnt (som en røykvarsler).

 

Serienummer finner du på baksiden av hjertestarteren på en hvit lapp S/N:  Bokstaven A + (en rekke tall)

 

 

Baksiden av hjertestareren med klistrelapp som viser serienummeret  Elektrodekassetten under det gjenomsiktite lokket, der du kan se klistrelappen med utløpsdato elektroder

Field saefty notice (FSN) fra Philips som beskriver en feil med pads tilhørende Heartstart HS1 hjertestarter. Feilen som er avdekket går ut på at geleen på padsene i noen få tilfeller ikke sitter fast og folder seg av når man tar ut padsene. Man kan dermed risikere at de ikke vil få god nok kontakt med huden til pasient.

 

Det har på verdensbasis blitt avdekket 115 tilfeller av ca 5 millioner solgte pads, og ingen av tilfellene er registrert i Norden.

Anbefalingen fra Philips er at man fortsatt skal bruke de padsene man har og ikke utsetter pasientbehandling pga. dette. Om det skulle komme en situasjon hvor man avdekker et sett dårlige pads vil maskinen gi beskjed om den ikke har godt nok feste til pasientens hud, og har man ikke reserve pads må man i de tilfellene fortsette HLR som vanlig.

 

Det vil fra Philips bli sendt ut ett sett med erstatnings pads pr solgte HS1 starter de siste 10 år, da dette er antatt levetid på starteren. Disse vil komme i løpet av 2022.

 

Dette er et ledd i Philips sitt kvalitetsarbeid for å sikre at man leverer trygge produkter, og dette gjelder kun for M5071A og M5072A. Ingen av de andre padsene Philips leverer har hatt samme problem og kan trygt brukes.

 

FSN-2021-CC-EC-012 fra Phillips: