Gå til hovedinnholdet

Liam fikk hjerneslag syv år gammel

Se intervjuet med Liam. I dag er han 16 år gammel og har opplevd to hjerneslag. Heldigvis forsto de rundt ham raskt alvoret og ringte 113.

Det første hjerneslaget skjedde på skolen da han var bare syv år gammel, han havnet på sykehus i koma i tre uker og det sto om livet.  Uheldigvis rammet hjerneslag ham ennå en gang da han var 13 år.  Heldigvis  rammer sjeldent hjerneslag så unge som Liam, men det skjer dessverre, og da er det viktig at de rundt kan gjenkjenne symptomer på alvorlig sykdom.

 

Mor til Liam, Bente Nicolaysen, understreker viktigheten av å huske at alvorlig sykdom, som hjerneslag, hjerteinfarkt og hjertestans kan også ramme unge. Vi må reagere på symptomene uansett alder. Vi får hjelp av 113 til å vurdere symptomene og de vil sende hjelp om det er alvorlig.

 

Bente forteller at det anslås å være cirka 50 tilfeller i året hvor hjerneslag rammer unge under 18 år.  Hun har engasjert seg i saken og tok initiativ til en interessegruppe for barn og unge som er rammet av hjerneslag i LHL.