Gå til hovedinnholdet

Aktuelle nyhetssaker om førstehjelp

Nyhetssaker om førstehjelp i Norge. Her kan du lese om hva som skjer i helsemyndighetenes nasjonale satsing "Sammen redder vi liv" - dugnaden for å fremme førstehjelp i Norge

HLR med brystkompresjoner

Fakta om hjertestans i Norge

I 2017 rapporterte alle norske helseforetak (HF) med ambulansetjeneste data om hjertestans utenfor sykehus. Antall hendelser som fylte inklusjonskriteriene i Norsk hjertestansregister i 2017 var 3172

To jenter har funnet en skadet og ringer 113

Sammen redder vi liv

 Livslang læring er et av målene når helsemyndighetene har tatt initiativ til for å styrke befolkningens evne til å yte førstehjelp. Fra barnehagen til pensjonisttilværelsen skal opplæringen gjentas i korte, hyppige doser.

Simulering i 113-sentralen

Simuleringskurs for 113-operatører

Når personer rammes av akutt sykdom eller skade er det viktig at de rundt kan førstehjelp. Enda bedre blir det hvis de får veiledning i førstehjelp fra 113.

Ansatte øver på bukstøt for fjerning av fremmedlegeme i luftveien

Ullensaker kommune tar ansvar - hele avdelingen på førstehjelpskurs  

Alle ansatte ved avdelingen Renhold & Sentralvaskeriet har vært på førstehjelpskurs i juni.  Det bidrar til økt beredskap i kommunale bygg som barnehager, skoler, idrettshaller, helsebygg og administrasjonsbygg.

Preben - en smilende ung mann

Preben (22) fikk hjertestans

«Det var ganske greit at de andre hadde fulgt bedre med på førstehjelpsopplæringen enn det jeg hadde gjort»

 

Jeg hørte et kraftig smell fra treningsstudioet og trodde noen hadde mistet en vektstang i gulvet, så kom noen og hentet meg fra kontoret og jeg så Preben ligge urørlig på gulvet, forteller Steinar Lindgren (70) om den dagen i februar da Preben (22) fikk hjertestans.

Prate Smile Løfte

Liam fikk hjerneslag syv år gammel

Se intervjuet med Liam. I dag er han 16 år gammel og har opplevd to hjerneslag. Heldigvis forsto de rundt ham raskt alvoret og ringte 113.